Lorena Wiebes rondt werk Team Sunweb keurig af

Zoals verwacht schreef Lorena Wiebes de Grote Prijs Euromat/Eco-Struct op haar naam. De 21-jarige Nederlandse rondde het ploegwerk van Team Sunweb af. Landgenote Charlotte Kool werd tweede, haar Noorse ploeggenote Susanne Andersen derde.

De wedstrijd kende een snelle openingsronde. Daarna viel het tempo wat terug. In de zevende van vijftien ronden namen Lotte Kopecky en Susanne Andersen tien seconden. Een uitval die snel tot de orde geroepen werd. Topfavoriete Wiebes werd in die fase van de koers tot een fietswissel gedwongen. Omdat haar schakelsysteem haperde. Nadat Kopecky en Andersen gegrepen waren sloegen de Nederlandse Danique Braam, de Britse Pfeiffer Georgi en Mylène De Zoete (Nl.) de handen in elkaar. Ook deze vlucht werd snel gecounterd.

Menens werd het in de elfde ronde. De Britse Dani Christmas liep tot 55 seconden uit. Een ronde later was die bonus onder impuls van de ploegmaats van Wiebes al tot twintig tellen teruggelopen. De renster van de Lotto Soudal Ladies werd pas halfweg de slotronde ingerekend. Zodat deze 1.2-wedstrijd op een massaspurt uitdraaide. Makkelijk gewonnen door Lorena Wiebes die voor het eerst in het shirt van Team Sunweb – op 1 juni stapte ze over van Parkhotel Valkenburg naar de Duitse ploeg – mocht juichen.

“Mijn ploeg deed het perfect, de lead-out was super en ploegmakker Susanne kon de derde plaats pakken: knap werk van Team Sunweb”, glunderde Wiebes. “Dit was een hele snelle koers. Voor ons een ideale omloop om onze ploegtactiek te testen. Die liep gesmeerd. Neen, die fietswissel even voor halfweg leidde niet tot paniek. Ik kon snel een andere fiets nemen en vlug opnieuw aansluiten bij het peloton. In de finale hielden we de vlucht van Dani Christmas onder controle. Leuk dat ik het werk van mijn ploegmaats kon afronden.”